Opzetten en voeren van een boekhouding

Elke ondernemer moet een boekhouding hebben. Echter, weinig zelfstandigen kijken ernaar uit om de boekhouding in hun spaarzame vrije tijd bij te houden. Toch is uitstel geen optie. Het is vragen om problemen.

Het voordeel van een bijgewerkte administratie? Inzicht in de cijfers. Daarmee weet u precies hoe uw bedrijf of stichting er financieel voorstaat. Heeft u voor een investering externe financiering nodig? De bank zal in dat geval vaak eisen dat u cijfers overlegt.

Een deugdelijke administratie is behalve praktisch ook een wettelijke verplichting. Ze vormt namelijk de basis voor uw belastingaangiften (btw en inkomstenbelasting). 

Tip: Houd uw administratie regelmatig bij of besteed dit uit. Ik neem u deze zorg graag uit handen.

Welke opties heeft u bij mij?

Administratieservice Wout Groenewold verzorgt zowel de administratie, boekhouding als de correctie ervan. Hierin zijn verschillende manieren van (samen)werken mogelijk.   

 • Complete administratie laten verzorgen
  Het uitbesteden van uw complete administratie betekent dat alle financiële mutaties gedaan worden. U heeft als ondernemer geen omkijken meer naar uw administratie. Hierdoor kunt u zich volledig concentreren op uw bedrijfsvoering. 
 • Administratie gedeeltelijk laten verzorgen
  Indien gewenst krijgt u ondersteuning van mij, maar doet u ook een deel van de administratie zelf. In de praktijk dat u zelf de financiële mutaties in het (online boekhoudpakket) verwerkt. Administratieservice Wout Groenewold zorgt er dan periodiek voor dat de betreffende administratie gecontroleerd, gecorrigeerd en afgerond wordt.
 • Boekhoudprogramma
  Ik werk met boekhoudprogramma Snelstart, maar uiteraard is een vorm van koppeling met de software die u gebruikt ook mogelijk.
 • Online werken
  Met SamenOp, een module van SnelStart kunt u inkoopfacturen en bonnen gemakkelijk uploaden in het boekhoudprogramma SnelStart. U maakt met uw smartphone een foto van de documenten. Daarna logt u in en het document wordt vervolgens toegevoegd aan uw boekhouding. De controle en afronding verzorg ik vervolgens.

Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op.